И това е самата истина. Във всеки един от експонатите, представени в изложбата на Елза Еремиева и Искра Лозанова в читалище „Градище 1907“, личи, че е изработен с любов. „Виждам го и в радостните погледи и благодарността на хората, получили по някакъв повод от моите сувенири. И съм щастлива, когато някой от тях каже, че подаръкът ми му носи късмет“ – сподели Елза.
Двете сестри са наследили интереса към приложното изкуство от майка си. Тя ги научила да виждат красотата в обикновените мидички, от които след лятната почивка изработвала малки подаръци за близки и познати. През годините момичетата разширили вида на материалите – дърво, кратунки, камъчета, стъкло, цветя и всичко друго, което им хареса. Въпросът е да имаш фантазията, творческото мислене, за да превърнеш това, което на пръв поглед не впечатлява, в нещо красиво и носещо радост.

Секретарят на читалището Аделина Ангелова представи изложбата, която е трета за Елза и първа за Искра. Преди това детската вокална група „Весели звънчета“ с ръководител Михаела Иванова развесели многобройната публика с фолклорните си изпълнения.
Двете приложнички благодариха на читалището и ХТК „Полет“ за организацията на изложбата и на присъстващите за проявения интерес. Искра сподели, че хобито й е гравиране на дърво с пирограф. И когато това, което прави се оценява, тя се чувства щастлива, защото е вложила в него част от себе си, от сърцето и душата си.

Двете млади жени, влюбени в приложното изкуство, пожелаха на публиката да не забравят, че природата е много ценна и от нея можем само да се учим на нещо добро, което да споделяме с останалите. Красивото, смятат те, ще ни обедини и ще бъдем по-добри.
Елза и Искра получиха поздравителни адреси и много цветя с пожелание да продължат да радват почитателите на приложното изкуство със своите творби.