Въпреки проливния дъжд 14 май бе истински празник за Реброво. Много от големия брой погачи, отрупали масите в клуба на пенсионерите, бяха още топли. Повечето от жените бяха станали в 4 ч., за да ги приготвят и да покажат своите умения и творчество. Сред хлябовете бе и този на работилницата по кулинарни умения в училище „Д-р Петър Берон“, който бе във формата на земното кълбо с изобразени континенти и океани. Журито в състав Нина Копринджийска – заместник-кмет на общината, Калинка Ангелова – кмет на селото и Александър Янев излъчиха най-добрите на вкус, визия и презентация.

Учениците, които участват във фестивала още от началото му, получиха специалната награда – кошница с лакомства от фирма „Монделийз. На трето място се класираха Силвия Димитрова и Юлияна Венкова. На второ бяха Мария Петрова и Даниела Цветкова. Първо място завоюва Детелина Петрова.

В програмата се включиха певческата група „Пей с нас“ и танцов състав „Искра“ към читалището в Реброво.

Празникът на хляба в с. Владо Тричков, който бе последен преди големия финал в Своге, започна с водосвет за здраве. Желаещите да участват в надпреварата се оказаха най-много от всички села в общината и поставиха рекорд по брой погачи – 27. Поздравление към всички поднесоха председателят на журито – Нина Копринджийска – зам. -кмет на общината и кметът на селото Иван Николов, който също участва в оценката на погачите. Сред участниците бе и Андрей Маринков, който представи своето семейство с 6 тематични погачи, посветени на творчеството на Иван Вазов. Включиха се и детската градина и основното училище.

Веселин Захаринов – собственик на хлебопекарна, беше допълнителен спонсор и бе осигурил торбички с брашно и престилки за участниците.

Майсторите на хляба получиха своите награди и признанието на публиката. Децата от детската градина, които бяха направили кифлички, получиха игри, а тези от училището – кошница с лакомства. На трето място се класираха две погачи – на Павлина Колева и Веселин Веселинов. Второто място също бе споделено от двама участници – Миглена Миланова и Десислава Славова. Най-вкусна бе сватбената погача по стара рецепта на Венета Иванова, която зае челното място.

Доброто настроение се повиши още повече с участието на гостуващата певческа група от с. Томпсън, певческата група „Здраве“ и танцов състав „Ситара“ към читалището в с. Владо Тричков.