Поройният пролетен дъжд в с. Церово в ранния следобед на 1 май не успя да попречи на Празника на хляба. И въпреки че се наложи той да бъде проведен на закрито ентусиазмът на участници и зрители остана на високо ниво.

Не беше лека задачата на журито, начело с Нина Копринджийска – заместник-кмет на общината, която поздрави присъстващите. Заедно с Мая Христова – представител на кметството и Александър Янев – трикратен победител във финалното състезание в Своге, трябваше да опитат всички хлябове на отрупаните маси и да вземат решение кой да продължи в следващия етап.

Докато изпълняваха нелеката си задача зрителите в препълнената зала се насладиха на изпълненията на част от самодейците в читалището – детска фолклорна група „Славей“ с ръководител Михаела Иванова и танцов състав „Церовче“ с ръководител Силвестър Христов.

 С най-добри вкусови качества се оказа погачата на Маргарита Тодоринова. На второ място се класира Елица Георева и на трето – Любомира Симеонова. Накрая като награда за всички беше направената от Анета Анкова огромна торта, която не участваше в класацията, но бе посрещната с овации.

И тук професионализмът на водещата Цветослава Петкова повдигна още повече настроението на всички в залата. А на излизане слънцето отново бе огряло красивия площад на селото.