Нина Копринджийска – зам.-кмет на община Своге и Веселин Запрянов – председател на Общинския съвет, поднесоха венец от името на Общината

На 18 февруари се състоя възпоменателна церемония пред паметника на Васил Левски в града, организирана от Община Своге и читалище „Градище 1907“ по случай 149 г. от неговата гибел.
Тя започна с кратка програма от първокласниците от НУ „Д-р Петър Берон“– кв. Дренов. В словата на заместник-кмета на общината Нина Копринджийска и на председателя на Национален съюз „Единение“ Георги Маринов бе припомнено величието на живота и делата на най-чистата, най-светлата и най-святата българска личност – Васил Левски, останал в историята и в сърцата на поколения българи.

Поднесени бяха венци и цветя от името на НС „Единение“, Община Своге, ПГ „Велизар Пеев“, НУ „Д-р Петър Берон“, НЧ „Градище 1907“, много граждани. Представители на Национално сдружение „Единение“ отдадоха почит на героя с пушечен залп, а присъстващите сведоха глави в минута мълчание.
В церемонията, която завърши с националния химн, взеха участие и председателят на ОбС Веселин Запрянов, ученици от града, гости и граждани на Своге и общината.