Лентата бе прерязана от управителя - д-р Тодорова и зам-кмета на Община Своге - инж. Валентин Михайлов

На 22 май бе официално открит реновираният Медицински център „Своге“, който на 7 октомври м. г. бе закупен от Общината. Церемонията започна с водосвет, отслужен от отец Валери, след което д-р Ивелина Тодорова – управител на медицинския център, запозна присъстващите с настъпилите промени след смяната на собствеността и извършения ремонт – нова ВиК част, съвременно отопление и вентилация, модерна техника от най-ново поколение, компютърна информационна система, ново оборудване на кабинетите.
Тя благодари на Община Своге, че в това трудно време е осигурила необходимите средства. „Общинският медицински център няма да спре своето развитие до тук, ще се надгражда с нова апаратура и нови специалисти, за да можем да стоим здраво на пазара за здравни услуги“ – обеща д-р Тодорова.
В своето поздравление заместник-кметът на общината инж. Валентин Михайлов определи като важно решението в края на миналия мандат да се закупи центърът и да се увеличи неговия капитал. „Постигнахме целта си той и болницата да станат едно, защото обикновеният човек иска като се разболее грижата за него да започне от прегледа и да завърши с лечението и оздравяването на едно и също място. Постигнатото е в служба на гражданите, а това е нашата основна грижа. Ще продължаваме да финансираме и да се грижим за развитието на болницата и медицинския център“.
Директорът на РЗИ – София област, д-р Златанов също поздрави присъстващите с новата придобивка. “Постигнахте добър резултат. Положени са изключително много усилия, за да могат пациентите да ползват иновациите, които са на високо ниво“.
Д-р Любица Томчева – управител на МБАЛ Своге, сподели в приветствието си, че решението центърът и болницата да работят под финансовата опека на Общината е правилно, навременно и печелившо. „ Оттук – нататък ще положим заедно всички усилия за цялостно обслужване и качествено лечение“.
Лентата бе прерязана от инж. Михайлов и д-р Тодорова, след което присъстващите разгледаха реновирания медицински център. Сред гостите бяха и зам. -кметовете Илия Богданов и Нина Копринджийска, зам.-председателят на ОбС Емил Младенов, Кирил Иванов – управител на общинското дружество „Спортист – Скала“, което е и главен изпълнител на обновяването на центъра и др.