След 3-годишно прекъсване поради пандемията от Ковид-19, фестивалът „Празници на хляба в община Своге“, който се провежда под патронажа на кмета Емил Иванов, се завърна. Той бе открит с водосвет за здраве от отец Росен Андонов на 1 май в с. Томпсън и с поздравление от Нина Копринджийска – зам. -кмет на общината. 24 майсторки на обредни погачи се включиха в него, а журито, което ги оцени, беше в състав Нина Копринджийска, кметът на селото Румен Георгиев и трикратният носител на голямата награда в общинското състезание Александър Янев.

Те оцениха както вкусовите качества на хлябовете, така и презентацията и външния им вид. Всички участници представиха своите погачи, а най-вкусните и атрактивните, които бяха класирани за участие в големия финал в Своге бяха на Цветомира Иванова, (подпомогната от малката й дъщеричка Крисия), която спечели първото място, следвана от Теодора Божидарова и Лора Григорова.

В програмата се включиха женската певческа група и танцов състав „Хорце от сърце“ с ръководител Тошко Тодоров. На победителката бяха връчени парична награда от Общината и специално изработен плакет и кошница лакомства от фирма „Монделийз“, а за всички участници имаше предметни награди.

 Присъстващите опитаха от вкусните погачи и всички сладкиши, които допълваха богатата трапеза и показаха по безспорен начин кулинарните умения на жените от с. Томпсън.