На 7-ми април за поредна година ПГ „Велизар Пеев“ организира при голям интерес Ден на шоколада. Сред официалните гости на изложбата от шоколадови и захарни изделия, произведени от младите специалисти – възпитаници на утвърдената вече школа в училището, бяха Александър Манолов – заместник областен управител, проф. Драганов от Техническия университет, председателят на Общинския съвет Веселин Запрянов, заместник кметът на общината Нина Копринджийска, представители на фирма „Монделийз“ и др.

По повод празника беше получен поздравителен адрес от Синдиката на българските учители, в който се казва: „Шедьоврите на кулинарното изкуство – резултат на наученото в класните стаи и изградените вече умения в часовете за практическа подготовка, красноречиво говорят за целенасочения труд, за амбицията да дадеш най-доброто на своите ученици“. Поздравителен адрес имаше и от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.
Много граждани посетиха изложбата, възхитиха се на красивите експонати и опитаха от вкусните лакомства, а учениците показаха и своите певчески умения и любовта си към българските народни танци.