След тържественото запалване на светлините на елхата Дядо Коледа раздаде лакомства и позира за снимки с децата
След тържественото запалване на светлините на елхата Дядо Коледа раздаде лакомства и позира за снимки с децата

Наближават коледните и новогодишни празници и както всяка година Община Своге и читалище „Градище 1907“ организират тяхното посрещане. Празненствата стартираха с тържествено запалване на светлините на коледното дърво на 1-ви декември на градския площад и с програма, в която се включиха възпитаници на ДГ „Калина Малина“, група за народно пеене с ръководител Михаела Иванова, танцов състав „Игриво свогенско сърце“ с ръководител Силвестър Христов, вокално студио „Литъл мънкис“ с ръководител Станислав Събев и подготвителна група към СУ „Иван Вазов“ с ръководител Ели Вачева. Присъстващите бяха поздравени от зам. – кмета Нина Копринджийска, а Дядо Коледа посрещна децата, раздаде им лакомства и заедно позираха за снимка.

В периода 12-16 декември всички деца, които искаха сами да изработят сурвачките си за новата 2023 година, имаха възможност да го направят в сградата на НЧ „Градище 1907“. За любителите на театралното изкуство бе постановката на Николай Урумов „Службогонци“ на 15-ти декември. На 16-ти декември школата по изобразително изкуство с ръководител Невяна Кирилова представи ежегодната си коледна изложба, а на 21-ви ще има благотворителен концерт на вокално студио „Литъл мънкис“.

Традиционната коледна 25-метрова торта, приготвяна от талантливите ученици от ПГ „Велизар Пеев“, ще бъде разрязана на 22-ри декември, веднага след празничния коледен концерт на открито с участието на „Бг Дуетът“. Концертът започва точно в 17:30 ч. на градския площад.
През цялата седмица от 19-ти до 23-ти декември на площада е разположен коледен базар, където всички могат да си закупят сувенири с благотворителна цел, да се насладят на коледни кулинарни изкушения и да се стоплят с чаша греяно вино.