За пореден път Своге отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Той започна с празнично шествие от училище „Иван Вазов“ до централния площад, в което се включиха възпитаници на ДГ „Ал. Вутимски“, НУ „Д-р Петър Берон“, началния етап на СУ „Ив. Вазов“, ПГ „В. Пеев“, представители на читалище „Градище 1907“ и танцов състав към читалище „Пробуда 1927“ Миланово.
Приветствие към участниците в него, към присъстващите граждани и гости поднесе Нина Копринджийска – заместник-кмет на общината. Тя подчерта значението на Кирил и Методий и тяхното дело за съхраняването на писменото и духовното наследство и завърши с думите: “Днес буквите на България са азбука на Европа. Само народ, който поставя на висок пиедестал културата, просветата и науката, своята писменост, извисен дух и стремеж към знания, има изключителната възможност да остане във времето“.
В последвалия празничен концерт взеха участие клубът за народни танци „Заиграй“ с ръководител Лина Петрова, възпитаници на ДГ„Александър Вутимски“, детски танцов състав „Игриво свогенско сърце“ с ръководител Силвестър Христов, деца от подготвителната група в СУ „Иван Вазов“ с ръководител Ели Вачева.
Празникът бе организиран от НЧ „Градище 1907“ с подкрепата на Община Своге.