Първият учебен ден в СУ „Иван Вазов“
Първият учебен ден в СУ „Иван Вазов“

ПГ „Велизар Пеев“

ПГ „Велизар Пеев“ откри новата учебна година поетапно, спазвайки противоепидемичните мерки. Официалното начало на първия учебен ден бе поставено с водосвет в присъствието само на трите паралелки от 8-ми клас. Гост на тържеството беше Илия Богданов – заместник-кмет на общината, който поднесе приветствие. Учениците от IX, X, XI и XII клас бяха посрещнати по-късно вътре в училището от своите класни ръководители.
Гимназията традиционно предлага отлични условия за обучение и професионална практика, свързани с модерно оборудване и нови технологии. Не случайно СТЕМ центърът, който бе открит миналата учебна година, беше определен за най-добрият в страната. Тази учебна година по специалностите „Компютърна графика“ и „Електрически превозни средства“ ще преподават няколко млади специалисти със сериозна подготовка.

СУ „Иван Вазов“

С много трепет прекрачиха прага на училището 67-те първокласници в СУ „Иван Вазов“. По стара традиция те бяха посрещнати с познатия, но винаги вълнуващ ритуал. Отслужен бе и празничен водосвет. За да се спазят противоепидемичните мерки, в откриването на новата учебна година беше предвидено да се включат само децата от началния етап, а учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап дойдоха час по-късно.

Гости на церемонията в първия учебен ден бяха Нина Копринджийска – зам. -кмет на общината и Илонка Славчева – старши експерт в РУО-София област. Те поднесоха приветствия по случай откриването на новата учебна година, а г-жа Копринджийска плисна менче с вода и удари първия звънец. Учениците и преподавателите бяха поздравени и от директора на училището Любомир Янакиев. С топли думи към първокласниците, към всички деца и учителите от името на родителите се обърна Таня Янкулова. Поставена беше кутия за дарения на баща и 4-те му деца, които са в неравностойно положение.

с. Владо Тричков

Успешен старт на учебната година и в с. Владо Тричков. В присъствието на учители, родители и ученици беше ударен първият звънец. Отец Росен Андонов отслужи празничен водосвет. Кметът на селото Иван Николов прочете поздравителен адрес от кмета на община Своге Емил Иванов.
Той също пожела от свое име здраве и успешна учебна година и връчи на първокласниците по една книжка. Въпреки пандемичната обстановка – каза г-н Николов – за поредна година бяха отделени средства с, които са направени ремонти на санитарен възел, физкултурен салон, помещение за тенис на маса. Като за финал имахме възможност да асфалтираме част от училищния двор, с което се подобри визията на училището“.

с. Свидня

22 деца ще учат тази година в училището в с. Свидня. За съжаление само едно от тях е в първи клас. След като бе отслужен молебен за здраве от отец Лъчезар Лазаров, бе прочетен поздравителен адрес от кмета на общината Емил Иванов. Приветствие към учителите, учениците и родителите поднесе и кметът на селото Емил Василев.

Гара Бов

Людмил Грозданов – директор на училището:
Започнахме учебната година с настроение, усмивки и пожелание за много здраве, успех и позитивизъм. Училището е подготвено за посрещане на всякакви предизвикателства. Искам да отправя призив към обществеността в селището: Хора, пазете си това хубаво и прекрасно училище, то е ваше, на Гара Бов! Нека да е здрава и спорна учебната година!