На 16 октомври бе официално открита поредната спортна площадка – този път в училището в кв. Дренов. Церемонията започна с водосвет, след което Росица Тодорова – директор на НУ „Д-р Петър Берон“, благодари на общинското ръководство и изказа радостта на учениците и учителите от новата придобивка, която се открива само 3 м. след първата копка.

Илия Богданов – заместник-кмет на общината, в приветствието си подчерта, че новото съоръжение е поредното доказателство за успешната политика по отношение на реализацията на европейски проекти.

„Продължаваме да подобряваме материално-техническата база в училищата, в кварталите, защото считаме, че това е верният път да живеем по-комфортно – каза той. – Общината е с амбиция във всяко населено място да има такива хубави спортни площадки и полагаме всички усилия в това направление“.

Заместник-кметът Нина Копринджийска също поздрави присъстващите, пожела на децата да спортуват на воля и да пазят новата придобивка. Възпитаниците на училището се представиха с музикална програма и стихове. Накрая г-жа Копринджийска раздаде подаръци на децата от името на Общината.