На 16 октомври бе официално открита новата детска градина в с. Томпсън. В изцяло реновираната сграда са създадени всички удобства съгласно съвременните изисквания за малките жители на селото. Да споделят радостта на децата и техните родители тук бяха дошли заместник-кметовете на общината Илия Богданов и Нина Копринджийска, Румен Георгиев – кмет на с. Томпсън, Румяна Илиева – директор на ДГ „Александър Вутимски“, жители на селището.

Анатолия Тодорова – директор на детската, градина благодари на Община Своге и лично на кмета Емил Иванов за отзивчивостта и положените усилия за строителството на новата градина, на родителите, които са помогнали за почистването и подреждането на помещенията, на своите колеги и пожела на децата да се чувстват спокойни, щастливи и обичани.

Г-н Илия Богданов, който преряза лентата на новия обект, каза в поздравлението си: „След 32 години село Томпсън отново има една прекрасна детска градина. След много усилия, включително и на предишния кмет на селото и на настоящия – Румен Георгиев, имаме тази красива нова придобивка, с модерно оборудване. Капацитетът е за 20 деца, в момента те са 15, така че има възможност да се настанят още. Когато и гражданите на общината, и Общината имат еднакви цели и добри намерения – нещата се случват. Ние продължаваме в същата посока – да облагородяваме всяко едно населено място, за да се чувстват жителите на общината като европейци с всички необходими условия“.

Кметът Румен Георгиев също изказа благодарност за ръководството на общината и изрази надежда децата в селото да стават все повече и да се направи още една градина за тях. Г-жа Нина Копринджийска пожела новото детско заведение да е пълно с детски усмивки и успешна работа на персонала.

Възпитаниците на градината, фолклорната група и танцов състав от читалището изнесоха програма с песни и народни хора. Отслужен бе водосвет от отец Росен Андонов, а децата получиха играчки от името на кмета на общината.