Още с обявяването на извънредното положение на 13 март, Педагогическият съвет на гимназията обсъди вариантите за преминаване към електронно обучение. На 16 март (понеделник) стартира дистанционното обучение. В момента всички ученици са регистрирани в Google classroom. Обучението се реализира синхронно и асинхронно, като преподавателите се придържат към седмичната програма, за да се избегне прекалено натоварване и много часове пред компютрите. Други платформи, които се използват това са Shkolo, Zoom, Google meet, както и електронна поща.

Като цяло учениците работят добре, тези от тях, които бяха изпълнителни в училище продължават все така, но и по-посредствените ученици са обхванати и макар по-трудно, но се работи. Усилията са съсредоточени към наваксване на пропуснат материал и подготовка за матури, държавни изпити по специалността и националното външно оценяване. Още няма яснота как, кога и по какъв начин ще се организират тези изпити, но подготовката тече.

Работи се и по отношение на извънкласните дейности и изяви на учениците. В момента XI клас, специалност „Икономика и мениджмънт“ подготвят своето участие в ежегодния Панаир на учебно-тренировъчните фирми, който тази година ще се проведе онлайн. На 27. 03. 2020 г. ученици от специалност „Системно програмиране“ взеха участие в уебинар на тема: „Моята кариерна история“, организиран от „Джуниър Ачийвмънт България” и „Кока-Кола ХБК България”.