На 3-ти март в Своге се проведе традиционното честване на официалния празник на България. В тържествения концерт взеха участие подготвителна група към СУ „Иван Вазов“ с ръководител Ели Вачева, фолклорна група „Китка“ с ръководител и корепетитор Евгени Павлов, деца от детската градина в кв. Дренов, хор „Сезони“ с ръководител Михаела Иванова, школа по гимнастика и танци с ръководител Силвия Маринкова, вокално студио „Little Monkeys” с ръководител Станислав Събев, деца от 3-та и 4-та група на Детска градина „Калина Малина“, детска вокална група „Весели звънчета“ с ръководител Михаела Иванова, клуб за народни танци „Игриво свогенско сърце“ с ръководител Силвестър Христов и деца от IIIа клас в СУ „Иван Вазов“– гр. Своге. Водещ беше Цветослава Петкова.
Приветствие по случай 145-годишнината от Освобождението поднесе Нина Копринджийска – зам. кмет на община Своге.

Гара Бов

За десети път българският трибагреник бе спуснат от скалата „Триъгълника“ в Гара Бов. Той е дълъг 80 м. и широк 9 м. .Ушит е от местната родолюбка Роза Гекова и други доброволци. Много жители и гости на селището аплодираха спускането на знамето и празничната програма, подготвена от читалище „Светлина 1896“. Присъстващите бяха поздравени от заместник-кмета на общината Нина Копринджийска. На празника бяха връчени и наградите на децата, участвали в конкурса „Българче на Бов“ за тази година.

с. Владо Тричков
Ели Георгиева

На Трети март в с. Владо Тричков тържествено отбелязахме 145 години от Освобождението на България с рецитация на тематични стихотворения на деца и младежи от селото и патриотични песни, изпълнени от ПГ „Здраве” към НЧ „Народна култура 1954” с ръководител Ванюшка Поче.
Кметът на селото Иван Николов поздрави жителите и гостите по случай празника, а отец Росен Андонов – енорийски свещеник, отслужи молебен за загиналите за Освобождението на България. На финала танцовите състави „От малки до големи” и „Ситара” с ръководител Силвестър Христов повдигнаха настроението с танц на песента „Кой уши байряка” и поканиха всички на хорото.