Празникът беше отбелязан с концерт на изпълнителите Вили Рай, Арт рок бенд, Емилия и Фики Стораро

На 3 юли с голям концерт бе честван Петровден – празникът на града, който навършва 57 години. Гост на жителите на Своге беше кметът на побратимената община Ступава, Словакия – Петр Новиседлак (вляво на снимката). Водещата на официалната церемония прочете поздравителни адреси от президента на Република България Румен Радев и служебния министър-председател Стефан Янев. Постъпили са поздравителни адреси и от Националното сдружение на общините в България, УС на Асоциацията на българските градове и региони, инж. Емануил Манолов – кмет на община Павликени, Янка Такева – председател на синдиката на българските учители.

Приветствие към присъстващите поднесе инж. Валентин Михайлов – заместник – кмет на община Своге. Той изрази благодарност към всички жители на Своге, които всеки ден го съграждат като един красив съвременен български и европейски град, на служителите на общинската администрация, работещи неуморно за неговото развитие. “Убеден съм – каза той в заключение, – че с вашата подкрепа ще имаме работеща икономика, богат културен живот, развит еко- и селски туризъм, носещи позитиви за поколения напред“.

В своето поздравление по случай празника кметът на Ступава предаде поздрави от Словакия и изрази задоволство, че след трудните месеци на пандемията можем пак да съживим и укрепим отношенията между двете партньорски общини.

Нина Копринджийска – зам. -кмет на община Своге, награди от името на кмета Емил Иванов европейския вицешампион и сребърен медалист от Мултиевропейското първенство по олимпийско таекуондо Деян Павлин от клуб „Кондор 2000″

Нина Копринджийска – зам. -кмет на община Своге, награди от името на кмета Емил Иванов европейския вицешампион и сребърен медалист от Мултиевропейското първенство по олимпийско таекуондо Деян Павлин от клуб „Кондор 2000“ с почетен плакет за постигнатите високи резултати и спортен екип за предстоящото му участие в турнир в Естония.

Той благодари за жеста на Общината и своя треньор Милен Панчев и пожела на малките таекуондисти от Своге никога да не се отказват, защото мечтите се сбъдват.
Празникът продължи с концерт на изпълнителите Вили Рай, Арт рок бенд, Емилия и Фики Стораро и завърши с богата заря.