250 хиляди лева са отделени тази година за ремонт на градския стадион

„Спортист“ е нов член на Втора лига. Това реши Изпълкомът на БФС на заседанието си на 26 юни. На него бе потвърдено, че място в нея получава и „Септември“ Симитли, който бе втори в Югозападната Трета лига. От централата бяха изпратили покана и до „Марица“. Пловдивският тим или „Спортист“ е трябвало да замени отказалия се от участие „Черноморец“ Балчик. В крайна сметка след инспекции на базата и финансовите документи отборът на Своге хвана последния влак за втория ешелон. „Спортист“ бе предпочетен поради по-добрата спортна база.

Така след 8 г. лутане в Югозападната Трета лига и Четвърта лига /А окръжна група/ нашият тим се завръща в семейството на професионалния футбол. Този път това стана по служебен път.
През 2012 г. той игра бараж за влизане в А група, но го загуби с 0:2 от „Ботев“ Пловдив. Последва фалит и ликвидация на футболния клуб. „Спортист“ като нов общинския клуб тръгна от най-долното ниво и вече влиза във Втора лига.
Изпълкомът определи и стартовите дати за сезон 2020/2021 г. – 24 юли за ППЛ и 1 август за ВПЛ. Отмени се и решението за картотекиране на вратари единствено с гражданство на страни – членки на ЕС.