250 хиляди лева са отделени тази година за ремонт на градския стадион

Ръководството на „Спортист“ изрази увереност още през миналия месец, че може да разполага с необходимото осветление на стадиона. По него вече се работи като се увеличават прожекторните тела, а се извършва и подготовката за монтаж за допълнителни стълбове зад двете врати.
През последната година се направиха редица подобрения в спортния комплекс, който вече е едно съвременно съоръжение на високо ниво, включително и с базата на детско-юношеската школа.
Отборът е трети в Югозападната Трета лига, но поради неизясненото бъдеще на немалка част от клубовете във втория ни ешелон, може да получи покана от БФС за попълване на Втора лига.
Целта е място сред професионалистите. „Спортист“ разполага със силен отбор на този етап. В него играят опитни футболисти и идеята е покрай тях да се интегрират и наложат и млади играчи. Това е традиционната и устойчива политика на клуба.
В тази насока управителят на ФК „Спортист“ Петър Веселинов и най-вече кметът на общината Емил Иванов са с положителна нагласа и предразполагат да се работи всеотдайно за нови, силни изяви на свогенския тим.
В началото на месец юни футболът тръгна отново. Две формации – деца и подготвителната група, под ръководството на треньора им Лъчезар Гълъбов започнаха учебно-тренировъчен процес, като се съблюдават всички спуснати от здравното министерство и БФС мерки за предпазване от пандемията. Децата се събличат в съблекалнята по 2-3 и не се изчакват, пият вода от лични бутилки и т. н. Спортно-техническият директор Б. Стойчев проведе няколко тренировки с детския отбор. Похвално, но може би трябва да се помисли в ДЮШ да бъде назначен методист, който да изпълнява такива функции, тъй като неговите задължения са доста. Той е действащ футболист в мъжкия отбор и на него се разчита и ще се разчита още.
Представителният тим очаква да започне тренировки. Няколко отбора от Югозападната Трета лига вече тренират – „Вихрен“, „Беласица“, “Септември“ Симитли и „Миньор“ Перник. Може би очакването къде ще играе „Спортист“ – във Втора лига или отново в Югозападната Трета лига, го спъва, защото все още няма информация нито от БФС, нито от аматьорската футболна лига.