Община Своге е солидно представена в листите за парламентарните избори на 12 май.  Десет от регистриралите се за участие   политически партии и  коалиции са включили наши съграждани, като трима от тях са водачи на листи за София-област.
За втори път кандидат и водач на листата на ДПС за областта е досегашният народен представител ЕМИЛ ИВАНОВ. Общинският съветник от ДСБ ВЕСЕЛИН ЗАПРЯНОВ е първи в областната листа на своята партия.  Ще води листата на Партията на българските жени НАТАЛИЯ КЪНЧЕВА – директор на  регионалната дирекция „ Социално подпомагане”.
На трето място сред кандидатите на РЗС е МИГЛЕНА БОРИСЛАВОВА  от с.Томпсън, а на същото място в листата на СДС е БОРИСЛАВ ПЕТРОВ.
Шести в листата на „Атака” е общинският съветник БОЯН БОЯНОВ. Седми в листата на ГЕРБ е ГЕОРГИ ПЕТКОВ – общински съветник от с. Вл.Тричков. На осмо място сред кандидатите на КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ за депутати  от Софийска област е АЛЕКСАНДЪР МАНОЛОВ  – лидер на БСП в община Своге и председател на Общинския съвет. В листата на ЛИДЕР на девето  място е ЕМИЛ ГОРАНОВ – треньор на баскетболния отбор на Своге, а на петнадесето – ДИМЧО АЛЕКСИЕВ.