Ангел Танев

21 юли. На среща с младите футболисти  кметът инж. Жоро Цветков обяви, че клубът е на прага да обяви несъстоятелност и да фалира, което автоматически  прекратява участието  на „Спортист” в единната Б група и го праща  в най-долната футболна дивизия – А областната група.
Има и друг вариант – да се продаде лицензът на някой клуб, който ще заеме мястото на Своге и ще погаси задълженията от 110 хил. лв. Предприема се спешно
обособяване на нов футболен клуб с ново ръководство, а мъжкият отбор ще трябва да започне от А аматьорската група, като в него ще намерят  място само местни играчи. Ще се потърси начин да се ползва лиценз на отбор от трета дивизия, за да може новият състав на „Спортист” да стартира през сезон 2012/2013 г. във В група.
Кметът сподели също, че отборът ще бъде финансово обезпечен през настоящото първенство, без значение в коя дивизия ще вземе участие. А първата стъпка в помощ на футбола ще бъде Общината да плати старите задължения на клуба за ел.енергия, за да може да се полива и запази тревното покритие на терена.
Футболистите стартираха подготовката в понеделник, а заниманията се водят от дойена сред треньорите Христо Илиев –Загало. С вратарите ще работи С.Божилов.