– Кметът на общината, общинските съветници и кметовете положиха клетва
– За председател на Общинския съвет бе избран Светлозар Вешков

Част от новите общински съветници

На 7 ноември се състоя заседание на новоизбрания Общински съвет. Дневният ред включваше две точки –  полагане на клетва от кмета на общината,общинските съветници и кметовете, избрани на двата тура на 23 и 30 октомври и избор на председател на Общинския съвет.
Тържествената сесия бе открита от областния управител на Софийска област Красимир Живков.
Най-напред положи клетва и подписа клетвения лист новоизбраният кмет на общината Жоро Цветков. След това областният управител му връчи огърлицата – символ на кметската власт, ключа и герба на община Своге с пожелание да бъде успешен кмет и да се работи съвместно,позитивно с Общинския съвет, за да се изпълняват европейските проекти. Г-н Цветков благодари за доверието и изрази надежда, че през следващите 4 г. ще се загърбят политическите пристрастия и ще се работи съвместно за развитието на общината.
Клетва положиха и подписаха клетвения лист и избраните общински съветници, както и кметовете на 9-те големи села. (снимката долу)
След това почетното председателство на тържествената сесия пое най-възрастният общински съветник Благой Гълъбов. Той откри първото заседания на новия Общински съвет и пожела всички да работят заедно за просперитета на община Своге. Проведен бе таен избор за председател на ОбС. За целта бе избрана тричленна комисия с председател Габриела Величкова.
За председател бяха предложени две кандидатури – от групата на съветниците от ГЕРБ – Светлозар  Вешков и от групата на БСП – Александър Манолов. След тайния вот комисията отчете резултата – с 12 гласа председател на новия Общински съвет стана г-н  Светлозар Вешков. Той благодари и призова съветниците и кметовете заедно да работят за община Своге.
Гости на сесията бяха народният представител Емил Иванов, Росица Иванова – зам.-областен управител, секретарят на областната администрация Мая Цанова и граждани.