Маргарита Цветкова

На 27 август за пореден път ловно-рибарското сдружение „Грохотен” откри и празнува началото на ловния сезон. Този път домакин  бе ловно-рибарската дружина от с. Луково.
Съборът бе открит от председателя на сдружението Методи Пешев, който поздрави всички дружини от общината с началото на ловния сезон и им пожела успехи. Поздравления поднесоха и председателят на дружината в Луково Божил Драганов, кметът на общината и Григор Гогов – главен секретар на Съюза на ловците и риболовците в България. Той подчерта, че сдружение „Грохотен” е едно от водещите в страната.
Както винаги и тази година празникът премина много емоционално. Проведоха се състезания по риболовни техники, ловна стрелба по мишени и дърпане на джип с въжета.
В състезанието между рибарите първо място грабна Владимир Попов от Реброво, втори стана Емил Диков от Заноге и трети – Слави Якимов от Вл. Тричков, които получиха пръчка с макара, макара и рибарска чанта.
В състезанието между ловците най-добре се представи Георги Кръстанов от ловно-рибарската дружина в Луково, след него се наредиха Николай Кирилов от Вл. Тричков и Георги Георгиев от Габровница.
В тегленето на джип с въжета най-силна бе дружината от Батулия, на второ и трето място бяха Вл. Тричков и Еленов дол.
По време на празника се разигра и томбола, като голямата печалба бе пневматична пушка. Вкусната курбан чорба бе приготвена от майсторите  Александър Рангелов, Милчо Тошев и Валентин  Колев.
Отец Росен Андонов – енорийски свещеник на Луково, Томпсън и Вл. Тричков, отслужи водосвет по повод началото на лова, за да бъде благополучен и успешен и благослови курбана, който бе раздаден на присъстващите. За доброто настроение на всички имаше оркестър и въпреки горещината не липсваха хора и танци.