8-годишната Моника Мирославова Мерджанова намери портмоне с документи и пари и го върна на притежателката му Даниела Петрова. По този повод близки на жената се обадиха в редакцията, за да изкажат своята голяма благодарност на детето с пожелание да бъде здраво и да му върви в училище.
Потърсихме Моника, за да ни разкаже какво я е накарало да направи това добро дело. Тя е ученичка
в трети клас във с. Вл. Тричков. Ето какво разказа:
– Намерих портмонето пред нашия блок в кв. 21. Вътре имаше документи и много пари. Оказа се, че е на позната на моята баба, но дори да беше  на непознат човек пак щяхме да го върнем.Мисля, че така трябва да се постъпва – това са добри неща. На това са ме учили в къщи, в училище също  сме говорили, че трябва да правим само добро.
Моника е добра ученичка.Обича математиката и четенето и иска да стане учителка. На въпроса какво щеше да си купи с намерените пари, ако беше решила да си замълчи и не ги върнат, в началото тя се затрудни да отговори. Според нейната майка  детето няма желание за много и скъпи неща, а в семейството й купуват  това, от което  се нуждае. „Можеше например да отидем на море – каза после Моника, – но и жената, която беше загубила парите, също има дете и на него също му се ходи на море”.