И пак идва Петровден – празникът на град Своге. Тази година той ще се чества на 3 юли. За радост на децата и   /по-вероятно/ за неудоволствие на част от родителите им отново ще има панаир – с люлки и играчки, с балони и захарен памук. И с нон-стоп чалга музика.  Цените сигурно ще надвишат миналогодишните, защото и мургавите ни събратя от опит знаят, че „ден година храни”, а на молбите на малчуганите трудно се устоява. Едни от жителите на града с нетърпение ще очакват близки и познати на трапезата, други ще предпочетат в този ден да се запилеят някъде.
Но тези, които са в града в последните дни, може и да не съжаляват. Това, което все още не знаят, е, че читалище „Градище 1907” подготвя едноседмична празнична програма под мотото

„СВОГЕ ПРАЗНУВА БЪДЕЩЕТО”

Тя ще започне на 27 юни с голяма етнографска изложба. На 28 юни ще бъде представена най-новата книга на нашия съгражданин Никола Николов  „Осъден на обич”. На 29 юни, когато е църковният празник Петровден, ще има тържествен водосвет за здраве на свогенци и спортни състезания.
На 2 юли вечерта ще бъде

ГОЛЕМИЯТ ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ

с участието на трио „Сопрано”, „Акага” и танцов състав „Пловдивъ”. Тогава се очакват и много  високопоставени гости.
А в деня на събора – неделя, на площада ще свири духовата музика  на братя Господинови и ще играят танцова формация „Балканче” и мажоретният състав към читалище „Градище 1907”.
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!