С отбора “Сан Антонио”

Това бе четвъртото издание на този футболен фестивал за млади звезди, който се проведе от 11 до 13 юни  в две възрастови групи за 13 и 15-годишни играчи.  Участие взеха 22 отбора от 4 държави – Франция, Белгия, Италия и България /при 13-годишните се представи „Ботев” Враца  и зае седмо място в крайното класиране/.
На това събитие  властваха традиционно празничният дух, уважението, сближаването, спортната страст към играта и приятелството.
Възпитаниците на треньора Ангел Танев се представиха в тази значима и притегателна надпревара достойно. Играха повече от добре, демонстрираха забележителна игра, хвърляйки се здраво във всичките 7 мача, които изиграха.  Постигнаха две победи /срещу белгийския „Патро” – миналогодишен шампион на турнира и  марсилския „Руняк”/, четири равенства /със „Сен Етиен” – школата, от която излезе Мишел Платини, „Сан Антонио”, „Монпелие” и  „Руняк” Марсилия/ и една единствена загуба на ¼ финала от EVEIL – Лион.
Свогенската формация завърши на второ място в груповата фаза, като изигра силни мачове срещу френския „Сен Етиен”, който стана първи на турнира и срещу италианския „Сан Антонио”.
На стадион „Анри Жиро” изгря и българската звезда Боян Василев, който впечатли многобройната публика и многото футболни специалисти с прекрасната си игра под рамката на вратата и заслужено спечели приза „Вратар №1 на турнира”. А за отличните си изяви и други двама от „Спортист”-  Цветелин Димитров и Александър Иванов, намериха своето заслужено място в класациите    под номер 2 и 3 за защитник и нападател.
Тези изключителни индивидуални постижения на младите надежди на свогенския футбол говорят много и дават сигурност за бъдещето не само на „Спортист” , но и на българския футбол.
Радостно е и участието на 13-годишния ни състезател Васил Стойчев в отбора на звездите /EURO TEAM/ и показаната от него превъзходна игра като титуляр.  Успешното представяне на младите футболисти на „Спортист” на турнира във Франция бе един голям успех на свогенския младежки футбол, както и добър шанс за изява на всички във футболния фестивал във Франция – притегателна сила за млади дарования.