„Спортист” отива на бараж с „Видима- Раковски” на 26 юни от 17 ч. във Враца. След като разбрахме добрата новина потърсихме за коментар председателя на УС на футболния клуб Христо Димитров.

Цвета Порязова

– Г-н Димитров, след голямото разочарование и от футболисти, и от фенове след баража с „Черноморец” –Поморие,  това е реален шанс за нашия отбор. Какво стана всъщност, след като вече мислехме, че той остава в Б група?
– На 15 юни в 13,30 ч. ми се обадиха от БФС, че е насрочен бараж на „Спортист” с „Видима- Раковски”, за попълване на А група. С оглед на развилите се събития и ситуацията в момента аз мисля, че

ТОВА БЕ ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ,

което взе  Българският футболен съюз. Защото логиката и справедливостта говореше, че ние трябваше да изиграем един бараж с „Видима – Раковски” и с това нещата да приключат. След това нека си допълват групата както е по наредбата с другите отбори.
Ние „де факто”

ИЗИГРАХМЕ ЕДИН БЕЗСМИСЛЕН БАРАЖ,

както и колегите от Севлиево.
– Доволен ли сте от представянето на нашия отбор в двубоя в Сливен, независимо от загубата?
– Лично аз и ръководството на клуба бяхме доволни от представянето. Там просто имахме липса на шанс, който ни обърна гръб в този мач. Отборът игра добре, бори си, имаше желание за победа.Неумението да вкарваме голове ни провали.
– Каква беше реакцията на треньора, на футболистите, които всъщност вече бяха разпуснати?
– Всички много се зарадваха, че им се дава още един шанс да вземат своето.
В Сливен пропуснахме да вземем своето. Мачът беше наш и трябваше да спечелим, но не се получи. Сега всички са амбицирани, мотивирани да победим.
– Сега какво предстои – седмица притеснение?
– Ние сме свикнали на тези притеснения. Те ни дават сила да работим и не се плашим  от тях. Събрахме отбора, тренират една седмица и дай, Боже, на 26-ти

ДА ЗАВОЮВАМЕ ТОВА, КОЕТО ЗАСЛУЖАВАМЕ

Аз съм убеден, че „Спортист” заслужава да се класира в елитната група.
– Ще има ли сгъстени тренировки и нещо различно в подготовката за тази решаваща битка?
– Треньорът В. Дамянов обяви програмата до 26-ти.Събрахме всички момчета, въпреки че почти всички бяха тръгнали на почивка. Вратарят Годжев заминаваше за Турция на почивка, но остана. Петър Лаков беше в Карнобат, но се върна….
– Дано шансът този път не ви изневери. Остава въпросът как „ще вържете двата края” ако успеете в този бараж.  Все пак А група не е шега…
– Много добре знаем, че не е шега.И  Б група също не е шега. Три години сме се справяли, убеден съм, че ще се справим пак.  Ще намерим и спонсори.
– Желаем ви успех!
– Благодаря.  Искам да приканя цялата свогенска общественост, всички любители на футбола да напълнят стадиона във Враца и да подкрепят отбора, защото имаме нужда от тяхната подкрепа.