Първи юни бе отпразнуван  с две изяви на площада. Преди обяд там се проведе  карнавал, организиран от ПГ „Велизар Пеев”. Учениците пристигнаха с много музика и настроение, облечени в костюми на любими герои от книги и телевизионни предавания. Сред тях бяха Пипи Дългото чорапче, баба Яга и баба Вуна, каубои, хавайски танцьорки, индийки, пирати, вампири, Мини Маус, футболисти, вещица и още, и още….
Проведеният конкурс за най-добър костюм предизвика много спонтанни емоции. Най-оригиналните бяха бурно аплодирани от ентусиазираната публика и отличени от специално жури.


Заедно с това бяха показани и специалностите, изучавани в училището. Ученици в специалността „Производство и обслужване на заведения за обществено хранене” представиха нагледно изкуството карвинг, като от дини и зеленчуци направиха красиви цветя. Показани бяха и художествени изделия от метал.Зад импровизиран барплот стояха и бъдещи  бармани.


Следобед  гости бяха артисти от Младежкия театър , които представиха детско шоу „Влакче на надеждата”.  Целият Ден на детето, независимо че бе горещо, премина с много балони, приветствия, смях, музика и усмивки. В детските градини имаше специални тържества, а магазин „Европа” подаряваше на малките си клиенти балонче и сладолед.