Преслав Асенов

1 юни, Своге. „Спортист” – „Малеш” Микрево 3:0

Този мач започна от различни позиции в класирането за двата отбора: „Спортист” – на 3-то място, а гостите – застрашени от изпадане. Загубили почти шансовете за баражи, нашите футболисти започнаха срещата без напрежение. Противникът им пък показа, че не е обречен. Първата 100% голова ситуация създадоха свогенци в 16-та мин, но при празна врата тя не бе улучена. След 3 мин А. Васев отбеляза -1:0. В 30-та мин дойде и 2-ри гол след самостоятелна акция на П. Лаков. В 45-та мин – още един пропуск  за „Спортист”.
През втората част – спокойно темпо с  половин дузина пропуски и още 1 гол на П. Лаков в 80-та мин.
Публиката бе рекордно малка.

5 юни, Симитли. „Септември” – „Спортист” 0:1

Футболистите на Своге проявиха героизъм, като победиха коравия отбор на Симитли с 1:0. Това бе напълно достатъчно, за да се класират за баражи, след равенството 0:0  на „Етър” в Бяла Слатина.
Валентинов с прекрасен гол в 56-та мин. подпечата визата на „Спортист” за баража, който ще се състои на 8 юни с отбора на Поморие най-вероятно в Стара Загора.
Браво, момчета. Желаем ви успех!

Децата на Своге отново непобедими

На 1 юни на отлично подготвения терен в Сливница се проведе турнир за деца, родени 1998 г., за купата „Минерал 2011”. В него участваха 6 столични отбора, „Спортист” и домакините от Сливница. Формациите бяха разделени в две групи по 4 отбора. В група „А” възпитаниците на треньора Ангел Танев спечелиха и трите си мача. В група „Б” футболистите на треньора Здравко Здравков /футболна легенда от първенството в САЩ, 1994 г./ спечелиха първото място.
На полуфинала децата от Своге отстраниха „Академик” София с 1:0, а „Славия” би домакините с 2:1. При изключителен интерес от многобройната публика се проведе финалната среща между нашите деца и тези на „Славия” София. Свогенчетата показаха майсторство и класа. При 3:1 за „Спортист” дойде краят на финала и победителите в турнира бяха изпратени с овации. Те получиха купа от спонсора на турнира – фирма „Минерал”.
След срещата треньорът на „Славия” Здравко Здравков поздрави нашия треньор Ангел Танев и сподели, че е приятно изненадан от добрата подготовка и силната игра  на нашите деца, както и от класата , която са демонстрирали. Той добави, че, за да се постигнат такива резултати, е работено професионално и с любов.

1 коментар

  1. Мачът между Спортист Своге и Черноморец Поморие ще се играе на 08.06.2011г. от 17:00 на стадион „Хаджи Димитър“ – в гр.Сливен