25 май, Гоце Делчев. „Пирин” – „Спортист” 1:0

За да се класира за баражите за влизане в А група нашият „Спортист” трябваше за извоюва победа над гоцеделчевския отбор. За съжаление това не се случи, макар че футболистите ни заминаха с мисълта за успех.
От началото до края на мача те контролираха положението на терена като създадоха редица голови положения.От къде ли не биха във вратата, какво ли не правиха, за да надиграят противника и го постигаха, но малшансът ги съпътстваше непрекъснато. На три пъти избиха топката от голлинията, дори веднъж тя я премина, което признаха и футболистите на „Пирин”, и тяхната публика, но съдиите не го признаха за гол.
И отново надмощие, отново удари. В много от случаите топката се удряше като в стена, без да може да премине, защото повечето състезатели на домакинския отбор се бяха събрали на куп отзад и се бранеха с всички сили. През цялата среща те имаха създадени нито повече, нито по-малко, а само две голови ситуации, от които едната към края – в 80-та мин бе успешна – 1:0.
Футболисти и ръководители на „Спортист” напуснаха Гоце Делчев силно разочаровани и отчаяни, защото усилията, които бяха положени до тук за класиране на баражи, отидоха на вятъра.
Независимо от ситуацията,в която се озова отборът, това, което постигна досега, никак не е за подценяване. По-големи отбори, с много възможности останаха далече зад „Спортист” в класирането.
До края на първенството остават още два мача – на 1 юни с „Малеш” Микрево в Своге и на 4 юни в Симитли със „Септември”. Те нямат значение за класирането на „Спортист”, но независимо от това трябва да се изиграят добре за чест на отбора, на Своге и за радост на феновете. Идват ново първенство, нова селекция, нови надежди за добро представяне и гонене на голямата цел. Очакванията са този въпрос да вълнува не само ръководството, футболистите и феновете, а да се ангажират и всички, които имат възможност да подкрепят отбора както морално, така и финансово – нещо, от което отборът се нуждае осезателно.