Само ден след втория държавен изпит абитуриентите от СОУ „Иван Вазов” и ПГ „Велизар Пеев” се разделиха завинаги с училището. На изпращането им в общообразователното училище гости бяха народният представител Емил Иванов и кметът на общината Емил Цветанов.
Професионалната гимназия  посрещна своите  зрелостници с много цветя, музика, балони и сърдечното пожелание: „Животът е мечта, осъществи я!” А те пристигаха красиви, усмихнати и щастливи,опиянени от първата крачка към  новото и неизвестното. Някои проявиха оригиналност и вместо с леки коли дойдоха с камиони.


Официалната част започна с  поздравителни адреси  от министъра на образованието Сергей Игнатов  и кмета на общината Емил Атанасов. Абитуриентите бяха поздравени и от преподавателката Параскева Петрова, която им пожела от името на всички учители и ръководството на гимназията  животът им да бъде пълен с мечти и идеи и пусна 12 балона – по един за всяка година, прекарана тук. От името на съучениците си отговори Сабрина Ивова. След това за последен път се чу гласът на звънеца, който  ги прикани да влязат в учебните стаи. Преди това  имаше и много скандирания за отминалите ученически  години, и много снимки от приятелите и близките, дошли да се порадват на порасналите си момчета и момичета. Очакваше ги дълга и щастлива вечер…