С решението на Общинския съвет футболът се погреба – заяви Христо Димитров – председател на УС на ФК „Спортист”

Христо Димитров – председател на УС на ФК „Спортист”, е несигурен за бъдещето на отбора

От 150 хил. лв. през миналата година сега средствата от бюджета за ФК „Спортист” са намалени  до 35 хил. лв. Това предизвика  недоволство  от страна на председателя на УС на клуба Христо Димитров, който след приемането на решението го окачестви като  унищожаване на отбора.
– Благодарение на нашата работа, на нашите успехи в Своге дойдоха отбори като „Левски”, ЦСКА ,”Локомотив” София, „Черноморец” Бургас, начело със звездата  Балъков, „Черно море”, когото победихме. Бихме шампиона на България „Локомотив” Пловдив. И всичко това сега ще се срине като пясъчна кула. Решението на Общинския съвет е едно безумие, зачеркване на спорта, слагане на кръст на футбола. Защото с 35 хил. лв. за годината едва ли някой отбор може да се издържа, дори и във В група. Предстои заседание на управителния съвет, за да реши дали да разпусне отбора, тъй като няма да може да го финансира до края на първенството.
Васил Анков и Ерофим Гигов, подкрепени и от други съветници, изразиха мнение ако след първото полугодие приходите са добри да се предоставят още средства на футболния клуб, но приоритетите в бюджета да се спазят.
Общо за спортните клубове ще бъдат предоставени 65 хил. лв. От тях за клуба по ръгби – 2 хил. лв, по акробатика – 3 хил., по баскетбол – 15 хил., по таекуондо – 2 хил. На ФК Бов, Церово, Бов и Лакатник – по 2 хил. лв. и 35 хил. – на ФК „Спортист”.

Интервю с г-н Димитров в последния брой на в-к Своге7