Общинският щаб за защита при бедствия, прилагащ мерките за противодействие разпространението на коронавирус, съвместно с РЗИ, РУ на МВР-Своге и други държавни институции, прави следното съобщение:

На 06. 04. 2020 г. е констатиран един случай на лице с положителна проба за коронавирус. Лицето е мъж, лекар, от София, с месторабота – Медицински център „Олимп“. Лицето е поставено под карантина в домашни условия в София, без  симптоматика на заболяване. Установени и поставени  под карантина  са всички контактни лица своевременно и спрямо тях РЗИ  прилага всички предписани мерки.

Към 09. 04. 2020 г. на територията на община Своге има само карантинирани лица и НЯМА  доказан случай на лице с коронавирус.

Общинският щаб заявява, че ще прави съобщения за ВСЕКИ случай на заразени с коронавирус лица.

ДО МОМЕНТА ТАКИВА НЯМА!

Общинският щаб се обръща към всички жители и пребиваващи на територията на община Своге, като ги призовава, умолява ДА СЕ ВЪЗДЪРЖАТ ОТ ПОСЕЩЕНИЯ НА ЦЪРКОВНИТЕ СЛУЖБИ за предстоящите християнски празници – Лазаровден, Цветница, Великден, с цел предотвратяване на условия за заразяване от струпване на множество хора.

Уважаеми съграждани,

до момента вследствие на предприетите мерки от Община Своге, както и  вашата отговорност и дисциплина спомогнаха за НЕДОПУСКАНЕ на заразяване на нито един наш съгражданин. Нека да продължим със стриктно спазване на превантивните мерки до окончателно преодоляване на епидемията !

ОБЩИНСКИ ЩАБ ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ – СВОГЕ

За връзка с Общинския щаб, тел: 072685, 0876239051

 Общинският щаб за защита при бедствия, прилагащ мерките за противодействие разпространението на коронавирус, съвместно с РЗИ, РУ на МВР-Своге и други държавни институции, прави следното съобщение:

По информация от Районната здравна инспекция – София-област, към 11. 00ч. на 10. 04. 2020 г. на територията на община Своге НЯМА КОНСТАТИРАН СЛУЧАЙ НА ЗАРАЗЕН С КОРОНАВИРУС. НЯМА КОНСТАТИРАНИ СЛУЧАИ НА НОСИТЕЛИ НА КОРОНАВИРУС.

Пробите на трите медицински сестри от Медицински център „Олимп“ са ОТРИЦАТЕЛНИ.