На 9 февруари за трети пореден път в ПГ „Велизар Пеев” бе организиран празник на шоколада. Сред гостите бяха Илия Левков – председател на УС на Индустриален клъстер „Електромобили” /ИКЕМ/, Ваня Кастрева – началник на Столичния инспекторат на образованието, Росица Иванова – началник на Регионалния инспекторат по образованието – София област, зам.-кметовете на общината Нина Копринджийска и инж. Георги Петков. Тук бе и внучката на патрона на училището Велизар Пеев, поставил началото на шоколадовата индустрия в България, както и директори на професионални гимназии от други области, общински съветници. Късно следобед се очакваше и Маргарита Попова – бивш вицепрезидент.
Ученици от гимназията направиха две презентации – за патрона на гимназията и за качествата на шоколада и ползата от неговата консумация. От името на фабрика „Монделийз”, която е предоставила шоколадовата маса за изработка на лакомствата, бе поднесен плакет на директора на училището Станчо Атанасов с благодарност за ползотворното партньорство през годините.
Гостите и многобройните посетители от общината – възрастни и ученици, разгледаха богатата изложба от шоколадови изделия – дело на възпитаниците от паралелките за производство на сладкарски изделия и кетъринг и учителите им. В тяхна помощ са били и ученици от другите специалности.
Всички се възхитиха от умението на младите специалисти в сладкарството, защото експонатите бяха изработени с вкус и много фантазия. Домакините почерпиха присъстващите с лакомства, кафе и чай.
***
Преди откриването на празника на шоколада бе проведен областният кръг на театъра за авторска драматургия на английски език. В него взеха участие ученици от 8-ми до 12-ти клас на ПГ „В. Пеев”, които са в групата на преподавателката по английски език Юлияна Илиева по проект „Твоят час” – „Да празнуваме, играем и творим”. Със своята постановка и отлично представяне те се класираха за участие в националния кръг, който ще се проведе в Ловеч.