Дъждът, който заваля в късния следобед на 15 декември, не попречи на  жители и гости на Своге да присъстват на  коледния празник на площада. Изпълненията на „БГ Дуетът” бяха посрещнати с аплодисменти, изви се и весело хоро. След дуета настроението се повиши още повече, когато малките танцьори  към  читалище „Христо Ботев 1929 ”от Церово завладяха площада с пъстрите си носии и ведрите усмивки. И може би заради техните красиви и майсторски изпълнени народни танци дъждът престана. Любителите на фолклора се насладиха и на изпълненията на фолклорната група „Китка” с ръководител Снежана Сандова. А хор „Сезони”, чиито солист и диригент е Юлия Дикова, поздрави всички с коледни песни.  Концертът завърши с изпълнения на фолклорна група „Шопкиня” от Горубляне – район „Младост”. През цялото време между зрителите се разхождаше Дядо Коледа, който с удоволствие разговаряше и се снимаше с любопитните деца.
Сред присъстващите бяха и няколко момичета с отличителния знак на БЧК. Те са представители на Българския младежки Червен кръст в общината. Цветослава  Петкова – председател на общинската  организация, отправи призив за събиране на дарения за болно 11-годишно момче, което страда от детска церебрална парализа и благодари на хората, които проявиха съпричастност.
След концерта всички се отправиха към фоайето на читалището. За пореден път Общината подари на децата огромна торта, която този път беше 23 м. Отново тя бе изработена от учениците от ПГ „Велизар Пеев”. Освен огромното количество платки в нея бяха вложени 90 литра сметана, още толкова различни кремове. Украсата бе от фигурки от шоколад, захарно тесто, коктейлни череши  и др. Любимото на малки и големи лакомство изглеждаше толкова  привлекателно, че някой тайничко бе отрязал едно парче и измъкнал няколко от фигурките. Тортата бе разрязана от Нина Копринджийска – заместник-кмет на общината, която поздрави присъстващите и  кулинарите от професионалната гимназия и им пожела здраве и  много успехи през 2018 г. А най-нетърпеливите първи получиха по едно парче от тортата.