Вече 16 г. в читалище „Градище 1907” работи школата по изобразително изкуство с ръководител Невяна Кирилова. И всеки път  преди Коледа  малките художници радват нашите  съграждани с богати изложби –на рисунки, картички, а тази година и на много красиви шишета, изработени чрез техниката „пейпарт”. Тази техника е трудна, отнела е близо два месеца, но децата са се справили – всеки един от експонатите на изложбата е  като бижу и грабва погледа.
На поредната изложба на 18 декември присъстваха освен 15-те деца от школата и двама  нейни възпитаници, които благодарение на усвоените знания, предадени им от г-жа Кирилова и натрупания тук  опит  продължават да учат – в Националната гимназия за приложни изкуства и  в Националната художествена академия.
Всеки от младите художници се представи пред гостите, а общото в думите им бе любовта към рисуването и приложното изкуство и благодарност към ръководителката на школата, че ги е въвела в този вълшебен свят.
Поздравление поднесе Цветослава Петкова – директор на дирекция „Европейски програми и проекти” към Община Своге, която пожела на децата от името на кмета  Емил Иванов творчески дух, креативност и нови успехи.