Нина Копринджийска, заместник-кмет на община Своге, е един от носителите на приза „Добрият пример“ 2017 за личности. Тя бе номинирана за активната си работа и лично участие в популяризирането на община Своге като атрактивна туристическа дестинация. Госпожа Копринджийска е отличена в категорията „Инициатива в полза на обществото“. Наградата бе официално връчена на церемония в Божурище. Заместник- кметът с ресор култура, туризъм и социални дейности изказа благодарности на организаторите на събитието като сподели, че призът е за целия екип, работил по организацията и провеждането на културно- туристическите мероприятия на територията на Община Своге през последните две години.
Госпожа Копринджийска направи презентация на успешните събития, реализирани от Община Своге и проведени под патронажа на кмета на общината Емил Иванов. Тя отбеляза, че една от основните цели в политиката на общинското ръководство от 2015 година насам е превръщането на община Своге в атрактивна дестинация за приключенски туризъм и отдих. Ето защо 2016-та и 2017г. бяха белязани от провеждането на редица мероприятия, които предизвикаха огромен интерес. Екип от съмишленици работи усилено за цялостната организация и осъществяването на фестивалите „Арт Екстрийм“, „Празници на хляба“ и „Джуренец Куест“, които за  кратко време успяха да се утвърдят като събития с изключително важно значение за културния живот в общината и успяха да привлекат значителен брой туристи и гости.
Доказателство за добрия пример на общината  несъмнено е и признанието на съседните общини на запад от София и по- специално община Ботевград, че Община Своге се е превърнала във вдъхновителка за бъдещи идеи в културно и туристическо отношение и е пример за общинска администрация, провеждаща добра социална политика и работеща в полза на обществото и гражданите.
Освен Нина Копринджийска, на церемонията бяха отличени и други свогенци:
Методи Младенов  – председател на НЧ „Светлина-1896“, Гара Бов, който участва активно в организирането на всички местни културни, образователни и информационни дейности. С организаторските си умения, с упоритостта си и увереността си допринася за развитието на селището и превръща читалището в истински съхранител на традиционните български добродетели в категория „Инициатива в полза на обществото“;
Клуб „Под Ръбъ“ освен със спелеоложката  дейност и откриването на най-дълбоката пещера в България „Колкина дупка“, е номиниран и за инициативите си за пролетно почистване в района на село Церово;
Станчо Атанасов  – директор на професионална гимназия „Велизар Пеев“- за приноса си в реализацията на устойчив модел на образование на бъдещи кадри за електрическата мобилност в категория „Значим принос в развитието на културата и образованието“.
„Добрият пример на запад от София“ се провежда за втора поредна година. Тазгодишното издание е под патронажа на евродепутата Ева Майдел. Темата на настоящото издание на ключовото за региона събитие бе „Положителен имидж и перспективи за развитие на региона на запад от София“, като акцент в дискусионния форум бяха туристическите възможности, публично-частното партньорство и корпоративната социална отговорност в подкрепа на местната икономика и общество.
В рамките на събитието освен личности бяха отличени и компании и неправителствени организации с активни програми и принос в развитието на региона.  Специални награди получиха и журналистите и медиите, които системно отразяват и подкрепят добрите новини и инициативи в общините Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница.