25 юли бе празник за Гара Бов. Тогава бе открит новият мост над р. Трескавец, очакван близо 50 години. Определено може да се каже, че освен предимствата му като транспортно съоръжение, той „отвори” селището, даде му лице и оформи центъра.
За да споделят радостта на бовяни тук бяха ръководството на общината и общински съветници, представители на строителите, самодейци от съседни села.
Церемонията бе открита от зам. -кмета инж. Валентин Михайлов, който изказа благодарност за изграждането на моста на фирма „Раховец – Геоплан” ДЗЗД – Велико Търново, на проектантите и строителния надзор. Подчертавайки значимостта на новата придобивка, той съобщи, че има още малко работа – премахването на стария мост и оформянето на пространството около р. Трескавец, за да добие селището съвсем нов, съвременен облик.
Жителите на Гара Бов бяха поздравени от кмета на община Своге Емил Иванов. „Надявам се – каза той – това да не е края на нашите усилия и догодина да  построим параклиса”. Той благодари на строителите, на кмета на селото и на всички, които са помагали за реализацията на проекта. Специална благодарност отправи към правителството за отпуснатите средства за моста.
Марио Вутов – кмет на Гара Бов, сподели удовлетворението на своите съселяни от новото строителство. ”Това дава надежда на хората, че и в малките села се случват такива инфраструктурни проекти, дава смисъл да се живее на тези места”.
Лентата на новия мост бе прерязана от кмета на общината, кмета на Гара Бов и  Румен Янков – управител на фирма „Раховец”, която се занимава с  архитектура и строителство. За нашите читатели г-н Янков сподели по-късно, че проблеми в строителството на новото съоръжение не е имало, всичко е направено по план, съгласувано с проектантите и че гарантира за неговото качество.
Три танцови състави – „Лудо младо” от Гара Бов, „Миланово” и „Церовче” зарадваха  всички със своите изпълнения. А проливният дъжд изчака търпеливо да свърши музикалната програма, за да се излее върху лъскавия асфалт. И както казаха хората: „Ще ни върви по вода с новия мост”.