И тази година Професионална гимназия „Велизар Пеев“ отбеляза приключването на учебната година с изявени гости и тържество, на което 120 випускници завършиха средното си образование.  Специален гост беше волейболистът Владимир Николов, който връчи дипломи и награди на отличниците от гимназията. С най-висок успех е Вероника Лозанова, която получи пълна шестица на матурата по английски език.

Учебната  година се оказа успешна за гимназията не само с постигнатите резултати на матурите, но и с редица осъществени програми. ПГ „Велизар Пеев“ е едно от 22-те държавни училища, обявени от МОН за иновативни. Това дава възможност на гимназията да разработва проекти, които да обогатят базата и да въведат новости в качеството на образованието.

В разнообразието от специалности, които учениците имат възможност да изучават, от следващата учебна година ще фигурира и нова  – „Електрически превозни средства“. Професията  се оказва изключително атрактивна, тъй като е единствената по рода си в цялата Софийска област.

За обучението в тази специалност училището кандидатства за два електромобила по проект към Националния доверителен Еко фонд с пълната подкрепа на МОН. Оборудвана е лаборатория и са закупени инструменти за учебен сервиз. По Национална програма „Модернизиране на системата на професионалното образование“ за новата учебна година ПГ „В. Пеев“ ще разполага с електрически скутер, зарядна станция за електромобили и 3D принтер.

През следващата година предстои цялостна промяна на облика на гимназията. По ОП „Региони в растеж“ ще бъде санирана сградата, изградена спортна зала, общежитие за ученици от по-отдалечени населени места, оборудвани кабинети и учебни лаборатории.

ПГ „Велизар Пеев“ е избрана за пилотно училище по проект за кариерно развитие към МОН. Той има за цел да запознае учениците с различни професии и съответната реализация в дадената сфера. В тази насока ученици  от училището успешно взеха участие и са финалисти в програмата „Дай старт на успеха“, а гимназията получи награда за „Училище вдъхновител“.