На 4 ноември 1987 г. отваря врати детската градина, построена на мястото, където  била родната къща на Александър Вутимски. И съвсем спонтанно тя приема името на поета. Днес, 30 години по-късно,  първите възпитаници на ДГ „Александър Вутимски”  водят в нея своите деца.
На 16 юни в двора на детското заведение се събраха няколко поколения – деца, по-големи братя и сестри, родители, баби и дядовци,  бивши и настоящи служители, както и техни колеги от общината. Сред гостите бяха и  Нина Копринджийска – зам.-кмет на общината и Красимир Петков – председател на Общинския съвет.
Празникът бе открит от Румяна Илиева – директор на детската градина. Концертът на малките изпълнители включваше песни, танци, стихове, много хумор, съпроводени с усмивки и ведро настроение, които бяха посрещнати с  бурни овации. След това бе поднесено поздравление на английски език от името на езиковата школа „Блик”, както и изпълнение на народни танци от бивши възпитаници на градината, с ръководител Тошко Тодоров.
Г-жа Копринджийска  поздрави децата и служителите на ДГ „Александър Вутимски” от името на общинското ръководство и кмета на общината Емил Иванов по случай юбилея и връчи награди на Йоана Колушовска – главен учител, Гергана Грозданова – старши учител, Лиляна Стоянова – домакин и Лидия Паунова – готвач. А на  г-жа Румяна Илиева бе поднесена  благодарствена грамота от колектива на градината. От своя страна тя благодари на родителите за доверието и партньорството,  на колегите си – за вдъхновението в работата, на Община Своге – за безрезервната подкрепа.
Всяка от групите възпитаници пусна в небето балони с пожелания нашият град да бъде най-доброто място за живеене, България да бъде чиста и красива, децата да растат щастливи  и детската градина да я има винаги.